Песков отхвърли плана от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски

...
Песков отхвърли плана от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кремъл обяви: Украйна трябва да признае за руски четирите анексирани области, за да има мир

Песков отхвърли плана от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски

Всеки кротичък проект за Украйна би трябвало да признава съветската анексия на четири нейни области, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Песков отхвърли мирния проект от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски. Всички оферти за слагане на завършек на спора би трябвало да регистрират " днешните действителности ", предизвести представителят на Кремъл, съгласно който Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна към този момент са част от Руската федерация, предава Българска телеграфна агенция.

Русия анексира тези четири украински района след референдуми през септември, отхвърлени от Киев и Запада като подправени. Освен това Москва на процедура не управлява напълно нито една от тези области, отбелязва Ройтерс.

Зеленски показа мирния си проект предишния месец. Украинският президент лобира за своята самодейност, която разиска с редица задгранични водачи, измежду които и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, и приканва за провеждането на международна среща на върха за мир на тази основа.

Планът планува изтеглянето на съветските войски от интернационално приета територия на Украйна (т. е. от всички окупирани от 2014 година територии). Москва на собствен ред неведнъж увери, че е подготвена да договаря с Киев, само че споделя, че не вижда предпочитание от негова страна, отбелязва Ройтерс.

Във всекидневната си сводка за хода на войната Институтът за проучване на войната разяснява през днешния ден, че Русия не се е отказала от максималистичните си цели в Украйна и не има намерение да води съществени договаряния. Базираният във Вашингтон мозъчен концерн цитира изявление на съветския министър на външните работи Сергей Лавров от през вчерашния ден, че страната му ще продължи да се стреми към военно решение на спора, до момента в който украинското държавно управление капитулира пред нейните условия.

Киев и Западът са " добре осведомени с предложенията на Русия за демилитаризация и денацификация " на следената от Украйна територия, съобщи през вчерашния ден Лавров в изявление за ТАСС и предизвести, че съветската войска " ще реши тези проблеми ", в случай че тези претенции не бъдат изпълнени, напомня Институтът за проучване на войната в сводката, оповестена на неговия уебсайт.

Американският проучвателен център отбелязва, че съветските претенции за " демилитаризация " имат за цел да лишат Украйна от потенциал да се пази при нови офанзиви, а под " денацификация " се има поради промяна на властта в Киев.

Лавров също прикани Украйна и Съединените щати да признаят анексирането от Русия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР